Düğün Öncesinde Yapılacak Hazırlıklar Neler?

Düğün öncesi hazırlıkları yapılacak olan düğünün organizasyonuna göre farklı zaman dilimlerini kapsar. Bazen düğün öncesinde ki 3 ay hazırlanmaya yeterli olabileceği gibi bazen 6 ay ve 1 sene içerisinde ancak programlama yapılabilmektedir. Bu süreçte uygulanması gereken bütün işlerin eksiksiz bir şekilde yürütülebilmesi için muhakkak ki bir ihtiyaç listesi hazırlanmalıdır. Bu ihtiyaç listesinde yapılması gereken en acil ve büyük işlerden, acil olmayan ve sonra da yapılabilecek en küçük işlere kadar hepsi eksiksiz yazılmalıdır. Bu zihinde oluşacak olan karmaşanın önüne geçilmesinde ki büyük bir fayda olacaktır.

Düğün Öncesi Neler Yapılır?

Düğün öncesinde yapılacaklar bir liste halinde belirlenir. Gelin tarafının yapacakları ve damat tarafının yapılacakları ile gelin ve damadın beraber gerçekleştirmesi gereken şeyler tek tek yazılmalıdır. Süreçte düğün hazırlıklarının bir kısmına gelin tarafı tarafından karşılanırken bir kısmı damat tarafı tarafından karşılanmaktadır. Bu belirlemelerin ardından düğünün yerinin belirlenmesi, organizasyon şirketi ile anlaşma yapılması, davetliler için davetiye basımı ve davetiyenin seçilmesi, eğer bir organizasyon yapılacaksa müzik sisteminin veya çalgıcıların ayarlanması ve düğün fotoğrafı üzerine yapılacaklar tek tek belirlenmelidir.

36 inch wedding sparklers 1

Düğün öncesi neler yapılır konusu ele alınırken kişisel zevkler ön planda tutularak bir listeleme yapmak bugünü daha unutulmaz hale getirir. Yıllar sonra ileride geriye dönüp bakıldığında aslında şu şekilde olmalıydı, denecek keşkelerin yaşanmaması için her şeyin açık bir şekilde not edilmesi ve tek tek yürürlüğe konması önemlidir.

Düğün Hazırlıkları Nelerdir?

Düğün hazırlıkları düğüne son 6 ay kala, düğüne son 3 ay kala olacak şekilde belirlenir. Burada düğün tarihi yaklaştıkça yapılan organizasyon hızlandırılır ve herhangi bir aksilik yaşanmaması adına süreç tek tek her iki taraf tarafından kontrol edilmeye çalışılır. Burada kişinin yapacağı organizasyona karar verirken fikir karmaşası yaşaması oldukça doğaldır. Farklı kişilerden organizasyon yapan şirket araştırmalarından farklı internet sayfaları ve dergilerden görüşler alınabilir. Elde edilen kaynaklar listelenir. Ek uygun bir bütçe belirlenebilir. Bütçe belirlemesi düğün öncesinde en önemli adımlardan biridir. Organizasyon firması da bu bütçe üzerinden belirlenmektedir.

Düğün Eşyaları Kim Tarafından Alınır?

Düğün eşyaları düğün süreci sonrasında kalınacak olan evde bulunması gereken tüm malzemeler tek tek temin edilmelidir. Öncesinde bir liste yapmak bu anlamda büyük bir kolaylık sunacaktır. Tarafların anlaşması ile de yürütülebilecek bu süreçte gelenek ve görenekler ile evlenen çiftlerin adetlerine göre de eşya alım süreci farklılıklar gösterir. Evlilik hazırlığı sırasında gelinin çeyizi başta olmak üzere çeşitli kına ve nikah malzemeleri de bu süreçte düğün eşyaları olarak kabul edilebilir.

kir dugunu dugun mekani organiza

Genellikle erkek tarafı düğünü, düğün yerini ve yemeğini, davetiyeleri, düğün arabasını ve fotoğrafçısını ayarlayarak bütün masrafları karşılayan taraf olarak kabul edilir. Gelinin giyeceği gelinlik ve çeşitli aksesuarlar damat tarafından, damadın damatlığı ise gelin tarafından temin edilmektedir. Düğünde genellikle damat tarafı geline bir takı seti armağan edebilir. Gelin ise genellikle altın veya zincir takmaktadır. Genellikle söz erkek tarafının üstlenmesi ile gerçekleşirken; nişan gelin tarafının üstlenmesi ile gerçekleşir. Oturma odası, beyaz eşya ve çeşitli ev aletleri erkek tarafından alınırken; yatak odası ve çeşitli tekstil ürünleri kız tarafı tarafından alınmaktadır.

Düğün Organizasyonu Nasıl Yapılır?

Düğün organizasyonu düğüne son 3 ay kala mekanın netleştirilmesi ile eksiksiz olarak yürütülmesi gereken bir süreçtir. Düğün organizasyonunda mekan belirlenir ve bu mekandan en yüksek verimi elde edilebilmek adına neler yapılabilir? konusu üzerine düşünülebilir. Davetiye hazırlamak bu süreçte düğün organizasyonunun bir parçasıdır. Düğün sonrası da muhakkak ki organize edilmeli eğer bir balayı yapma fikri bulunuyorsa gerekli evraklar ve işlemler öncesinde hazırlanmalıdır.

571f64398f930612c5b7d6a0f2f5ffdb

Gelinlik ve damatlık önceden belirlenerek provası yapılmalıdır. Düğünde kullanılacak pasta ve şekerlemeler belirlenmeli gelin ve damadın kullanabileceği aksesuarlar ayarlanmalıdır.

Gelini alacak olan gelin arabası planlaması yapılır ve süslenir. Eğer özel bir dans gösterisi yapılacaksa bunun için çalışmalara başlanmalıdır.

Sonuçta bu kişinin en mutlu günü olacaktır. Bu nedenle strese kapılmadan rahat bir şekilde tüm süreç profesyonel bir şekilde yönetilmeye çalışılmalıdır.

 

Rate this post

“Düğün Öncesinde Yapılacak Hazırlıklar Neler?” üzerine bir yorum

Yorum yapın