Ortak Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Müşterek banka hesabı açmak konusunda detaylı bilgilere sahip olarak kısa sürede istediğiniz hesabı aktif hale getirebilirsiniz. Ülkemizde özellikle evlilik sonrası çiftlerin sık sık tercih ettiği ortak banka hesabıyla bankacılık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Adından da anlaşılacağı üzere birden fazla kişinin kullanımına sunulan ortak banka hesabı, para yatırma ve para çekme işlemlerinin ortaklar arasında yapılmasını sağlar. Ortak banka hesabınızı açmak için herhangi bir banka şubesine gidebilir veya dijital bankacılık hizmetlerini kullanabilirsiniz.

Ortak Hesap Nedir?

Ortak Hesap Nedir?

Bankada ortak hesap, iki kişinin sahip olduğu ve kişilerden birinin imzası ile işlem yapılabilen ancak tek bir hesap numarası bulunan banka hesabıdır. Bankacılık sisteminde sık sık kullanılan ortak hesaplar, iki kişinin başvurusu ile birlikte sıfırdan açılabilir. Bunun dışında daha önceden var olan bir hesaba ortak eklenerek bireysel hesap ortak banka hesabına dönüştürülebilir. Genellikle birikim yapmak için kullanılan ortak hesap, ortakların para yatırma ve para çekme işlemlerini kolaylıkla yapmasını sağlar.

Bankada Ortak Hesap Nasıl Açılır?

Bankada ortak hesap başvurusu yapmak kısa sürede bu hesaba sahip olmanızı sağlar. Türkiye’de hizmet veren herhangi bir bankanın şubesine şahsen müracaat ederek ortak hesap açtırabilirsiniz. Bankada mevcut hesapları olanlar sadece başvuru yaparak ortak hesap kullanmaya başlayabilir. Ancak ortak hesap başvurusu sırasında bankanın istediği belgeleri doğru ve eksiksiz biçimde teslim etmek önemlidir. Özel ve kamu bankalarında ortak yani müşterek hesap açmak ortalama 15 dakika sürecek kadar basit bir işlemdir.

Evlendikten Sonra Ortak Banka Hesabı Açma Detayları

Evlilik sonrası ortak banka hesabı açma süreci pek çok çiftin birikim yapmak için araştırdığı bir konudur. Birden fazla kişinin ortak kullandığı, ancak tek bir banka hesap numarası bulunan hesaplar, bankacılık sektöründe ortak hesap türü olarak adlandırılır. Müşterek hesaptan kullanıcılar tek başına para yatırma ve çekme işlemi yapabilir. İmzalı yani teselsüllü müşterek hesap açmak için 18 yaşından büyük olmak yeterlidir. Bankada ortak hesap açabilmek için ortaklardan bazı belgeler ve şartlar talep edilir.

Bankada Müşterek Hesap Açma Şartları

Bankada Müşterek Hesap Açma Şartları

Ortak hesap açma şartları, tüm kamu ve özel bankalarda müşterilerden istenen bazı belgelerden oluşur. Bankacılık kurallarına göre ülkemizde vasi olmadan bireysel banka hesabı açmak için öncelikle kanunen reşit olmak 18 yaşından büyük olmak gerekir. Bunun ardından bankada ortak hesap açmak için aranan şartlardan bazıları şunlardır:

  • Ortak hesabı kullanacak kişilerin TC kimlik belgesi veya sürücü belgesi
  • Nüfus müdürlüklerinden alınan yerleşik adres bilgileri (İkametgah belgesi)
  • Ortak hesap açılışında her iki ortağın da bankada hazır bulunması ve imza atması

Ortak hesap açılışı sırasında daha önceden bankada kullandığınız bir hesabınız varsa işlemleriniz daha hızlı ve kolay biçimde sonuçlanabilir. Yatırımları değerlendirmek, birikim yapmak veya çocuğu adına bir varlık hesabı oluşturmak isteyenler bankalarda ortak hesap başvurusunda bulunabilir. Türkiye’deki tüm kamu ve özel bankalarda ortak hesap başvurusu yapılabilir.

İnternetten Çoklu Hesap Açmanın Detayları

Bankadan çoklu hesap açmak, hesabı yüzde 50 – yüzde 50 şeklinde ortakların kullanımına sunar. Bankalar ortak hesap açanların kullanım dengesini bu şekilde sağlar. Ancak kişiler isterse hesabı kullanım oranını kendi kriterlerine göre belirleyebilir. Ortak hesap açanlar, çocukları için bu hesabı genişletebilir ve ortaklar arasına çocuklarını yazdırabilirler. Bunun için öncelikle bankada çocuk hesabı açmak gerekir. Anne ve baba yüzde 30 kullanım oranı ve çocuk yüzde 20 kullanım oranıyla hesaba ortak olabilir. Ortak banka hesabı konusunda detaylı bilgileri müşterisi olduğunuz bankadan alabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız: Gürcistan Asgari Ücret 2023 Yılı Ne Kadar? Gürcistan Alım Gücü

5/5 - (1 vote)

“Ortak Banka Hesabı Nasıl Açılır?” üzerine 3 yorum

Yorum yapın